pokrmy na Madeiře

Receita-Bolo-de-mel-com-amêndoaa1

Bolo de Mel

Madeira, přezdívaná ostrovem věčného jara, nabízí také široké spektrum gastronomických zážitků. Nikoho asi nepřekvapí, že hlavní součástí kuchyně na Madeiře jsou mořské plody a čerstvé ryby. Tradiční je filet z bíločerné pruhované rybky „spadefish“ nebo filety z tuňáka. Jako příloha se tradičně podává křupavá osmažená kukuřice.  Skvěle si pochutnáte na zdejší chobotnici nebo mušlích. Mezi nejtradičnější masové pokrmy na Madeiře patří hovězí kebab na vavřínovém špízu. Dohromady vytvoří nezapomenutelnou chuť. Na Madeiře se daří tropickým plodů, pěstuje se tu i cukrová třtina, místní druhy banánů a ananas. Tyto plody jsou součástí místních dezertů. Co nesmíte v žádném případě opomenout, je místní speciální fortifikované víno Madeira. Víno se dolihovává vinným destilátem a zahřívá se v pecích. Skvěle se hodí k tradičnímu dezertu z cukrové třtiny a medu, zvanému „bolo de mel“. Cukrová třtina je i součástí tradičního madeirského likéru „Poncha“, který si nejlépe vychutnáte po zdolání výstupu na Pico de Areeiro. Ale pozor, vůně může klamat. Pokud si přivoníte, nabudete dojmu, že se jedná o slabý ovocný likér. Ten vás po ochutnání ihned opustí. Vyzkoušejte také místní sušenky „rosquinhas de batata-doce“.

76528_1502393075069_8229435_n

tradiční likér Poncha

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.